wim-jennissen

Stichting Boerenfluitjes

Boerenfluitjes is een consumentenorganisatie gericht op de bewuste consument, die niet klaagt maar vraagt. Met Boerenfluitjes gaan we gezamenlijk op zoek naar transparantie in de voedselketen en zijn bereid hierin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Het netwerk van Boerenfluitjes bestaat uit boeren, telers, vissers, imkers en vele andere soorten producenten als ook burgers. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen, waarop meestal graag antwoord wordt gegeven. Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter jouw maal!

Boerenfluitjes wil dit doel bereiken door middel van;

- Het benutten van het netwerk van Boerenfluitjes op social media, dat bestaat uit boeren, telers, vissers, imkers en vele andere soorten producenten als ook burgers. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen, waarop meestal graag antwoord wordt gegeven.

- Brede communicatie rondom het doel door o.a. het uitbrengen van het BOERENFLUITJESblad

- Het organiseren van evenementen

- Het geven of organiseren van lezingen

- Het omzetten van ideeën naar daadwerkelijk uitvoerbare initiatieven

- Alle verdere handelingen die een bijdrage leveren aan meer transparantie in de voedselketen

 

Praedium zet zich samen met Countus en Oker advies in om met Boerenfluitjes de voedselketen transparanter te maken voor de consument. We willen de consument informeren over het voedsel dat op ons bord terecht komt. Welke keuze je vervolgens maakt; gangbaar, biologische of welke vorm dan ook, dat maak je zelf uit. Zolang het maar een bewuste keuze is! Onze slogan is daarom ook ‘Kies het lekker(s) zelf uit!’

 

Voor meer informatie en het Boerenfluitjesblad zie de website www.boerenfluitjes.nl

 


Gabi Stoffelen

06 2007 0879 / gstoffelen@praedium.eu
} Lees verder
Job Wittens

MVO Strateeg

06-44660416 / jwittens@praedium.eu
} Lees verder